Springe zum Hauptinhalt
Stellenangebote suchen

Dein Merkzettel ist momentan leer.

Senior Business Manager Modis

Modis logo

Jobbeschreibung

location-pin Groot-Bijgaarden, Flandern, Belgien
location-tag 2100006M

Modis is wereldleider in het aanbieden van Staffing, Consultancy & Solutions binnen IT en Engineering in Europa en Noord-Amerika. Ons wereldwijde netwerk bestaat uit de meest intelligente mensen die hun skills & oplossingen vertalen in de wereld van IT & Engineering. Binnen onze sectoren gebruiken we bewezen methodologieën en implementeren we de juiste frameworks om optimale service & solutions aan te bieden.

Modis is onderdeel van The Adecco Group, de grootste aanbieder van Human Resource Solutions ter wereld met meer dan 6.600 kantoren in 70 landen

De Senior Business Manager staat in voor het bepalen van de commerciële strategie voor zijn/haar Business Unit, in lijn met de algemene strategie van Modis, hij/zij leidt een team van minstens 3 Business Managers en neemt de lead op het vlak van large accounts.

Hij/zij rapporteert aan de Director van Modis en heeft als basis het kantoor in Groot-Bijgaarden.

Doel van de functie:

1. Het bepalen van de commerciële stategie van de Business Unit, in lijn met de algemene strategie van Modis.

2. Aansturen van de Business Unit.

3. De Lead nemen voor het bepalen van een plan van aanpak met betrekking tot large accounts

4. Beheren van de P&L van de Business Unit.

Belangrijkste verantwoordelijkheden en voorbeelden van bijbehorende sleutelactiviteiten:

• Bepalen van de commerciële strategie (aantal Business Managers) voor zijn/haar Business Unit binnen de algemene strategie van Modis. Ontwikkelen van creatieve strategieën op vlak van prospectie en rekrutering. Mee bepalen van de prijszetting en kaderovereenkomsten met de betrokken afdelingen. Organiseren van account reviews en bijhorende actieplannen.

• Strategische sparring partner zijn voor bepaalde klanten, innoveren op het vlak van offertes.

• Het opstellen van een commerciële samenwerkingsovereenkomst, rekening houdend met de marge-afspraken binnen de business unit en de bijhorende commerciële opvolging hiervan verzekeren.

• De lead nemen in het plan van aanpak voor “large accounts” en hiervoor een commercieel actieplan opstellen. Ondersteunen van Professionals bij ernstige conflicten met de klant.

• Evalueren van potentiële accounts door het verzamelen van technische, economische, interne en externe informatie. Beheren van accounts tot hun maximale potentieel bereikt hebben en het behouden van bestaande activiteiten bij klanten.

• De Business Unit managen als een autonoom profit center door bij te dragen aan de verbetering van de productiviteit en rentabiliteit en door zich te houden aan gemaakte afspraken rond uitgaven.

• Beslissingsbevoegdheid in het aanwerven van kandidaten en het aanbieden van een salarispakket. Identificeren en kiezen van nieuwe rekruteringsstrategieën. Deelnemen aan het rekruteringsproces voor de Business Unit.

• Conflicthantering met klanten. Managen van groeicrisis (meer dan 10 Professionals tegelijkertijd), herdefiniëren van business perimeters, het binnenhalen van projecten voor Professionals. Analyseren van exits binnen het departement.

• Partnerships ontwikkelen met invloedrijke externe netwerken zoals professionele instanties, sociale netwerken, etc.

• Management van minstens 3 Business ManagersM. Trainen en coachen van Business Managers op operationeel vlak en op vlak van HR aspecten. Focussen op team cohesie, loyaliteit en samenwerking op projecten. Managen van de motivatie en het werktempo van het team. Supervisie op vlak van HR acties in het team en ondernemen van de nodige acties bij het niet halen van de resultaten.

• Managen van de P&L van de Business Unit.

• Zich bewust zijn van de eigen activiteiten, kpi’s en resultaten en deze opvolgen.

Minimaal werk- en denkniveau:

Afgeronde Bachelor/Master opleiding.

Aanvullende opleidingseisen:

• Goede kennis van het Nederlands en het Engels, gesproken en geschreven, kennis van het Frans is een pluspunt.

• Trainingen zoals gedragsgericht interviewen, werving en selectie technieken, verkooptraining en interne training persoonlijkheidstesten etc.

• Rijbewijs B

• Zakelijk inzicht hebben

Minimale functie ervaring:

Minimaal vijf jaar ervaring in een soortgelijke functie met people management en aantoonbare commerciële successen.

Was es bedeutet, Teil der Adecco Group zu sein

Seit über 50 Jahren sind wir in unserer Branche aktiv und haben in der Zeit tausenden von Menschen geholfen, weltweit neue Karriereperspektiven zu finden. Wir unterstützen die Arbeitswelt mit führenden HR-Services und -Lösungen, die nicht nur unseren Kunden ein persönlicheres Erlebnis bieten, sondern die auch unseren Kollegen in ihrer täglichen Arbeit ein Gefühl der Bestätigung und Sinnhaftigkeit vermitteln. Als Teil unserer internationalen Gruppe ist man gleichzeitig auch Mitglied einer Community, die sich gegenseitig zu Höchstleistungen motiviert. Mit Ihrer Arbeit verändern Sie das Leben unserer Kunden zum Besseren und sind einen inspirierten, professionelles Netzwerks von Menschen, die an das glauben, was wir tun. Und das werden Sie auch.

  • Vettery

Kommen Sie in unsere weltweite Talent Community

Wenn das Glück an die Tür klopft, sollte man das auch hören können. Richten Sie am besten gleich die Jobbenachrichtigung ein, damit Sie auf keinen Fall eine attraktive Karrierechance versäumen. Geben Sie Ihre E-Mail-Adresse ein

Durch die Übermittlung Ihrer Angaben bestätigen Sie, dass Sie unsere Datenschutzbestimmungen gelesen haben und erklären sich damit einverstanden, von der Adecco Group per E-Mail kontaktiert zu werden.

Schon angemeldet? Klicke hier