Springe zum Hauptinhalt

Dein Merkzettel ist momentan leer.

Senior Bid Manager

Jobbeschreibung

location-pin Zaltbommel, Gelderland, Niederlande
location-tag a0t1v000006FYWUAA4
Heb jij een winnaarsmentaliteit en de drive om het verschil te maken? Ben je commercieel ingesteld, analytisch en heb je een passie voor schrijven? Goed nieuws: onze afdeling Bidmanagement heeft een plekje vrij!

De afdeling Bidmanagement van Adecco Group Nederland is verantwoordelijk voor tendertrajecten op nationaal en internationaal niveau. De afdeling is gevestigd op het hoofdkantoor in Zaltbommel, maar het team werkt ook regelmatig vanuit ons kantoor in Amsterdam. Het team Bidmanagement wordt gekenmerkt door humor, een positieve instelling, directheid en incasseringsvermogen. We kennen de druk van deadlines en het leveren van topkwaliteit, maar maken ook graag tijd voor het vieren van successen!

Je bent de projectmanager van jouw tendertraject en werkt nauw samen met de salesowner. In deze samenwerking gaat het om het samenstellen van het tenderteam en het managen van het totale tendertraject. Jij zorgt ervoor dat de planning wordt opgesteld, de taakverdeling helder is en de juiste input en informatie wordt verkregen van de betrokken stakeholders. Je werkt gestructureerd en houdt het overzicht op de interne en externe deadlines.

Naast je rol als projectmanager heb je ook een inhoudelijke en adviserende rol in de totstandkoming van een voorstel. Je analyseert de tenderaanvraag en vertaalt deze samen met de salesowner naar de winnende inschrijving. Je analyseert de gunningsmethodiek, adviseert over de prijs-kwaliteit strategie en zorgt ervoor dat de tender kwalitatief voldoet aan de vereisten. Je schrijft kwalitatief goede, heldere en onderscheidende teksten en toont daarbij je commerciële creativiteit. Ook adviseer je de salesowner bij het bepalen van de prijsstrategie en het opzetten van de business case.

Je bent nieuwsgierig, je vindt het belangrijk om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen binnen je vakgebied en deelt deze expertise met je collega’s. Je hebt een scherp oog voor bewegingen in de markt en vertaalt deze naar passende dienstverlening in de tenders. Je evalueert intern en extern de afgeronde tendertrajecten en bent altijd op zoek naar mogelijkheden om de kwaliteit van de voorstellen te verbeteren om daarmee de succesratio te verhogen.

Tot slot begrijp je als geen ander dat we onze gezamenlijke doelstelling - dé digitale HR Solutionspartner in Nederland worden - alleen kunnen behalen als we samenwerken. En met samenwerken bedoelen we zowel met je collega's als met de klant. Je faciliteert en draagt bij aan intensieve samenwerking tussen de afdeling Bidmanagement, Sales en de klant, waarbij het belang van Adecco Group Nederland centraal staat.We willen allemaal vooruit. Op persoonlijk vlak, zakelijk of met de maatschappij als geheel. We willen groeien en leren om te worden wie we willen zijn, of bijdragen aan een manier die ertoe doet. Maar, waar we ook naartoe willen, vooruitgang is keihard werken! Het vereist doorzettingsvermogen en lef om het anders te durven doen.

Adecco ziet werk als hét middel om je doel te bereiken en weet als geen ander dat iedereen daar zijn eigen motivatie voor heeft. Zoveel mensen, zoveel redenen om te werken. Door mensen aan de juiste banen te helpen en banen aan de juiste mensen, dragen wij bij aan de persoonlijke groei van talentvolle mensen én aan de ontwikkeling van bedrijven en instanties. Dat doen we met passie, energie en met oprechte interesse in de mensen met wie we werken.
 • Je hebt een afgeronde opleiding op tenminste hbo-niveau
 • Je hebt minimaal twee jaar ervaring met bidmanagement en tendertrajecten en werkervaring in een commerciële rol en bij een profit organisatie. Ervaring met offertes vanuit (semi-)overheid is een pré!
 • Je hebt een sterke teamspirit en een flinke portie commerciële creativiteit
 • Je hebt een passie voor creatief en commercieel schrijven en daarmee ook een goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift. Ook vind je het geen probleem om af en toe een voorstel in het Engels te schrijven
 • Je kunt levelen met mensen op diverse niveaus en door jouw grote gunfactor lukt het je om mensen mee te krijgen
 • Je hebt een sterk analytisch vermogen en denkt positief kritisch: jij bent gericht op het vinden van de oplossingen en kwaliteitsverbetering, waarbij je altijd oog houdt voor belangrijke details
 • Je bent gewend zelfstandig te werken en je eigen beslissingen te nemen. Daar hoort ook bij dat je nee durft te zeggen wanneer nodig!
 • Je hebt een goede beheersing van Word, Excel en Powerpoint.
Heb je nog niet de gevraagde ervaring maar wél de interesse om mee te groeien met onze ambities voor Bidmanagement? Ook dan komen we graag met je in contact!
 • Startsalaris tussen €2890 en €4200, afhankelijk van je meegebrachte ervaring
 • Secundair onder meer: vaste 13e maand, bonusregeling, leaseauto, goede pensioenregeling, 25,5 vakantiedagen en 13 ADV-dagen
 • Een trainings- en leerprogramma dat bestaat uit online en offline trainingen, een persoonlijk ontwikkelplan en de ruimte om jezelf te ontwikkelen op een manier die bij jou past
 • Ruim 900 fijne collega’s, een dynamisch directieteam en ambitieuze bedrijfsdoelen
 • Een Great Place To Work. In 2019 staan we zelfs op nummer 8 in de ranglijst!
 • Een zelfstandige baan waarin jouw ideeën en eigen inbreng van harte worden toegejuicht.
Voor meer informatie over de functie en sollicitatieprocedure, neem contact op met Sylvia Hillen (Talentscout) via sylvia.hillen@adeccogroup.com of 06 12 01 17 60


Voor deze vacature is een schrijfopdracht onderdeel van de sollicitatieprocedure.

De sluitingsdatum voor deze vacature is 29-11-2019.
Bewerben

Was es bedeutet, Teil der Adecco Group zu sein

Seit über 50 Jahren sind wir in unserer Branche aktiv und haben in der Zeit tausenden von Menschen geholfen, weltweit neue Karriereperspektiven zu finden. Wir unterstützen die Arbeitswelt mit führenden HR-Services und -Lösungen, die nicht nur unseren Kunden ein persönlicheres Erlebnis bieten, sondern die auch unseren Kollegen in ihrer täglichen Arbeit ein Gefühl der Bestätigung und Sinnhaftigkeit vermitteln. Als Teil unserer internationalen Gruppe ist man gleichzeitig auch Mitglied einer Community, die sich gegenseitig zu Höchstleistungen motiviert. Mit Ihrer Arbeit verändern Sie das Leben unserer Kunden zum Besseren und sind einen inspirierten, professionelles Netzwerks von Menschen, die an das glauben, was wir tun. Und das werden Sie auch.

 • Vettery

Wenn das Glück an die Tür klopft …

… sollte man das auch hören können. Richten Sie am besten gleich die Jobbenachrichtigung ein, damit Sie auf keinen Fall eine attraktive Karrierechance versäumen.

Interested In

 • Human Resources, Zaltbommel, Gelderland, NiederlandeRemove